Pünkösdfürdői Strandfürdő - A strandról [Hivatalos honlap]

A strandról

 A Pünkösdfürdői strandfürdő fürdőegységei

Medencék száma: 3Gyermekmedence

 • Árnyékolóval ellátott gyermekmedence csúszdákkal, nyakzuhannyal és vízgombával
  Vízmélység: 20-50 cm
 • Élménymedence nyakzuhannyal és sodrófolyosóval
  Vízmélység: 120-140 cm
 • 50 méteres úszómedence
  Vízmélység: 140-200 cm
  Szélesség: 17 m
  Hőfok: 24 oC

ÚszómedenceA medencékbe érkező víz hőmérséklete 24 °C, ami a külső hőmérséklettől függően csökkenhet, illetve emelkedhet. A hőfok egy, a pénztár melletti táblára minden esetben kiírásra kerül, ezt óránként frissítjük. Mivel a vízhőfokok egy napon belül is változnak, a strandra történő belépés előtt kérjük, tájékozódjanak telefonon, személyesen, illetve figyeljék a kiírásokat. A strandra történt belépés után a belépőjegy visszafizetésére nincs lehetőség.

A víz összetétele

Kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos langyos karsztvíz.

Története

A strandfürdő 1935-ben létesült a Duna partján, Hajós Alfréd tervei alapján. A rózsalugasok között levő három medence valamennyi korosztály részére fürdési, strandolási és kellemes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Terebélyes fákkal borított zöld területe pihenést, felüdülést nyújt vendégei számára. A strand felújítása 2002-2003. évben történt. Minden medence vízforgató berendezéssel van ellátva. A felújítással élménymedencével, csúszdás gyermekmedencével és egy 25 személyes finn szaunával bővítettük szolgáltatásainkat.

Közlemények

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16
Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása k...

BUDAPEST GYÓGYFÜRDŐI ÉS HÉVIZEI ZRT., 2013-09-16 Bezárás

Tájékoztatjuk kedves Vendégeinket, hogy kedvezményes jegy vásárlása esetén a jogosultság igazolása kötelező. Azon fürdőinkben, amelyekben nyugdíjas belépő váltható, a kedvezményes jegyet a nyugdíjas igazolvány felmutatásával áll módunkban biztosítani.